Gospoda Zagroda Guciów zbudowana na wzór XIX wiecznej karczmy z podcieniem. Menu jest wzorowane na prostych tradycyjnych potrawach gotowanych przez tutejsze prababki. Tutejsza kuchnia zyskała miano „kulinarnego skansenu”.
W pobielonej izbie stoją proste stoły, kuchnia węglowa z piecem z otwartym paleniskiem i wielkim okapem. Na rozgrzanej płycie pieką się podpłomyki, a w garnku pachnie żur na robionym na miejscu żytnim zakwasie. Podaje się go tutaj w kamionkowej miseczce przybrany błękitnymi kwiatami ogórecznika. Jedzenie jest tu najprostsze, takie jakie pewnie jadano w tej chacie przed stu laty. Podpłomyki je się z masłem świeżo ubitym w maselnicy z dodatkiem czosnku. Przez otwarte okna do izby zagląda dziewanna, a stojące na stołach doniczki z czerwonymi pelargoniami wzmacniają sielski klimat.
Regionalne dania, napoje i alkohole w menu:
- Zupa z pokrzyw w sezonie pokrzywowym,
- Nadrzeczne pokrzywy z Guciowa, ziemniaki, marchew, cebula, śmietana, woda z głębokiej studni,
- Łupcie,
- Potrawa wigilijna z Podborcza, Zaburza, Gorajca. Składa się z kaszy gryczanej z grzybami, zawiniętej w liść kapusty, upieczonej i okraszonej olejem konopnym lub lnianym,
- Kasza gryczana, ziemniaki, biały ser, jajko i przyprawy upieczone w blaszce,
- Piwo Zwierzyniec