Restauracja MAMA we wsi Jacnia. Motto restauracji brzmi: „Wejdź głodny, wyjdź szczęśliwy”. Panuje tutaj niepowtarzalny, domowy i sielski klimat, a codziennie przyrządzane regionalne potrawy opierają się przede wszystkim na sezonowych owocach warzywach i ziołach. Nie ma jak u MAMY.
Menu:
- pierogi z kaszą gryczaną i serem
- gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami
- tarciuch roztoczański (rejbak)
- zupa z pokrzyw, lebiody
- placki z cukinii
- zupa kartoflanka („dziadówka”)
- krężałki
- racuchy i pierogi z owocami z roztoczańskich sadów
- pierogi z bobem
- chłodnik roztoczański
- kiszone rzodkiewki
Regionalne dania, napoje i alkohole w menu:
- kompoty z owoców
- herbata z pokrzywy
- sok z brzozy
- kawa żołędziowa
- kawa z cykorii
- woda z miodem z mniszka, miętą i cytryną
- podpiwek Biłgorajski
- kwas chlebowy
- soki Eko z pobliskiej tłoczni w Adamowie
- wino z Winiarni Roztocze i Winnicy Czarnowoda na Roztoczu
- regionalne piwo Zwierzyniec, Roztocze
- cydr z Winnicy Czarnowoda.