Karczma Karpiówka w miejscowości Bełżec serwuje głównie dania z ryb pochodzących z własnego gospodarstwa: karp, sandacz, sum, pstrąg, szczupak. Uzupełnieniem menu są soki tłoczone w lokalnej tłoczni oraz lokalne alkohole. Dla gości dostępne są w sprzedaży regionalne miody, oleje i octy. Dodatkową atrakcją jest płynąca przez środek lokalu rzeka Kryniczka.
Do dań wykorzystywane są produkty od lokalnych rolników. Dania wielokrotnie nagradzane w wielu konkursach kulinarnych. Kuchnia serwuje wiele dań lokalnych i tradycyjnych. Na ministerialną Listę Produktów Tradycyjnych został wpisany karp wędzony dzwonko oraz pierogi z farszem karpia z Karpiówki.
Regionalne dania w menu:
- Karp wędzony dzwonki
- Dziarska Zupa Rybaka
- Żurek na wędzonym sumie
- Tatar z surowego pstrąga
- Faworki z karpia
- Pierogi z farszem karpia
- Swojska golonka na kapuście zasmażanej
- Sum zapiekany w śmietanie
- i wiele innych
Regionalne napoje i alkohole w menu:
- soki tłoczone z lokalnej tłoczni w Bełżcu „Fabryka soków”,
- Woda „Rodowita”
- Piwa: „Roztocze”, „Zwierzynieckie”, „Browincja”
- Kawa „Kraftowa” wypalana na Roztoczu