Restauracja IGNIS znajduję się na terenie Archipelagu Roztocze w miejscowości Budy, jest to idealne miejsce na urządzenie spotkań rodzinnych, firmowych i konferencji. Specjalnością kuchni są dania nawiązujące do tradycyjnych receptur regionalnych i receptur kuchni polskiej, ale połączone z bieżącymi trendami w gastronomii.
W menu króluje gęsina, która w nowoczesnym wydaniu zaskakuje podniebienie niejednego smakosza. Produkty wykorzystywane do przygotowania potraw pozyskiwane są od lokalnych dostawców. Jako uzupełnienie menu proponowane są makarony, dania z ryb oraz sztandarowe dania kuchni europejskich. Dzieci rozsmakują się w menu przygotowanym specjalnie dla nich. W trosce o zadowolenie klientów, nieustannie pozyskiwane są wyselekcjonowane surowce wysokiej jakości.
Menu:
- Rosół z gęsiny z lanymi kluseczkami i ziemniakami
- Pierogi z gęsiną w sosie pomarańczowym
- Gołąbki z gęsiną i kaszą gryczaną w sosie borowikowym
- Kwas chlebowy biłgorajski
- Piwo Zwierzyniec