Restauracja Chata Rybaka - Pstrąg Roztoczański

  • gastronomia
510 979 083
Bondyrz
www
facebook
Bondyrz 9A, 22-442 Adamów
kontakt@pstragroztocza.pl
rezerwuj

Restauracja Chata Rybaka - Pstrąg Roztoczański we wsi Bondyrz dzięki niepowtarzalnemu wystrojowi posiada wyjątkowy klimat. Serwuje się tutaj przede wszystkim potrawy z wyhodowanych we własnej hodowli pstrągów. Połączenie tej jednej z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych z bukietami warzywnymi i owocami z roztoczańskich gospodarstw sprawia, że dania mają wyśmienity smak.

Chata Rybaka, działająca przy hodowli ryb Pstrąg Roztoczański, swoje początki datuje na 2012 rok kiedy była małą budką. Dziś, kusząc znakomitym wystrojem, śmiało może pomieścić 200 osób. Pstrągi w hodowli rosną w zgodzie z naturą -stosowane są czyste i ekologiczne metody.

Regionalne dania, napoje i alkohole w menu:

  • Pstrąg tęczowy z własnej hodowli (smażony, gotowany, wędzony, pieczony)
  • Gołąbki z ryżem i pstrągiem
  • Pierożki z pstrągiem i szpinakiem
  • Piwo Zwierzyniec
  • Cydr Lubelski
  • Regionalne grzyby, owoce i warzywa, oleje, miody nabywane u okolicznych rolników
  • Soki tłoczone z gospodarstwa ogrodniczego ”Szczepanówka”
  • Wina z winnic Lipowiec oraz Gronowscy